TELEFOANE UTILE

Dorești sǎ te racordezi la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale? Ne-am bucura sǎ te numim clientul nostru!

Iatǎ ce trebuie sǎ faci:

1. Depui la sediul nostru cererea de racordare

Pentru a demara procesul de racordare trebuie mai ȋntâi sǎ semnezi la sediul WIROM din localitatea ta cererea de racordare la sistemul de distribuţie a gazelor naturale.

Este necesar să ai la tine documentele cuprinse în Lista cu documentele care trebuie anexate cererii de racordare la SD.

Dupǎ depunerea acestora este necesar sǎ achiţi tariful aferent analizei cererii de racordare la oricare dintre centrele de platǎ partenere.

2. Primești rǎspuns din partea noastrǎ

Ȋn cazul ȋn care existǎ reţea de distribuţie la adresa ta îți trimitem avizul tehnic de racordare la sistemul de distribuţie ȋmpreunǎ cu oferta de racordare. Tariful de racordare este stabilit de ANRE, fǎcȃnd parte din sistemul reglementat.

Dacǎ momentan nu existǎ reţea de distribuţie pe tronsonul pe care locuiești, iar strada nu este inclusă în planul de concesiune/investiții pentru anul în curs, vom realiza un studiu de fezabilitate pentru stabilirea soluţiei de alimentare a imobilului tău.

Dacǎ vor fi ȋndeplinite condiţiile necesare extinderii reţelei, vom aduce reţeaua de gaze naturale ȋn faţa clǎdirii tale din fonduri proprii.

Ȋn caz contrar, extinderea reţelei va putea avea loc prin participarea ta la realizarea investiţiei.

3. Alegi o societate autorizată ANRE

Dupǎ primirea avizului tehnic de racordare la sistemul de distribuţie si a ofertei de racordare, ai la dispoziție 15 zile pentru a alege oferta potrivită pentru tine și pentru a ne notifica.

Poți alege oferta WIROM sau poți negocia pentru proiectare, verificare documentație tehnică și execuție a racordului cu orice operator economic autorizat ANRE aflat în listele publicate pe pagina de internet a ANRE. Lista operatorilor economici autorizați și a verificatorilor de proiecte o poți consulta aici.

Totodata, în conformitate cu noul Regulament de racordare, poți alege să-ți obții singur, în numele WIROM, toate avizele și autorizaţiile necesare ȋnceperii lucrǎrilor. Astfel vei suporta direct costurile ocazionate de acestea, iar ele nu vor fi incluse în tariful de racordare.

4. Semnezi contractul de racordare

În termen de 30 de zile de la data emiterii avizului tehnic de racordare (ATR), trebuie să închei contractul de racordare la sediul nostru.

Ȋntocmirea contractului se face conform opțiunilor exprimate de tine. În cazul existenței unei notificări privind negocierea cu agenții economici autorizați ANRE, componentele tarifului de racordare negociate vor fi incluse în contractul de racordare.

Dupǎ semnarea contractului, este necesar sǎ achiţi tariful de racordare în termenul stabilit.

Din cauza mai multor factori și anume a numǎrului mare de avize și autorizaţii necesare, a situaţiei descoperite pe teren pe parcursul execuţiei lucrǎrilor și a condiţiilor meteorologice, realizarea branșamentului dureazǎ, de regulǎ, ȋntre 6 si 9 luni.

Periodic noi te vom informa ȋn legǎtura cu stadiul ȋn care se aflǎ lucrǎrile.

5. Punem ȋn funcţiune instalaţia de utilizare

Ultima etapǎ constǎ ȋn semnarea contractului de furnizare.

Alegerea furnizorului de gaze este la latitudinea ta. Lista furnizorilor o poţi gǎsi pe pagina de internet www.anre.ro.

Fie cǎ ne alegi pe noi ca furnizor, fie cǎ optezi pentru o altǎ societate autorizatǎ, o echipǎ WIROM îți monteazǎ contorul și, ȋmpreunǎ cu firma care a realizat lucrǎrile, pune ȋn funcţiune instalaţia de utilizare.

Din acest moment te vei putea bucura de confortul gazelor naturale.

QWIROM este certificat: ISO 9001, 14001; OHSAS 18001 © 2018