TELEFOANE UTILE

Dorești sǎ te racordezi la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale? Ne-am bucura sǎ te numim clientul nostru!

Iatǎ ce trebuie sǎ faci:

1. Depui la sediul nostru cererea de racordare

Pentru a demara procesul de racordare trebuie mai ȋntâi sǎ semnezi la sediul WIROM din localitatea ta cererea de racordare la sistemul de distribuţie a gazelor naturale.

Este necesar să ai la tine documentele cuprinse în Lista cu documentele care trebuie anexate cererii de racordare la SD.

Dupǎ depunerea acestora este necesar sǎ achiţi tariful aferent analizei cererii de racordare la oricare dintre centrele de platǎ partenere.

2. Primești rǎspuns din partea noastrǎ

Ȋn cazul ȋn care existǎ reţea de distribuţie la adresa ta îți trimitem avizul tehnic de racordare la sistemul de distribuţie ȋmpreunǎ cu oferta de racordare. Tariful de racordare este stabilit de ANRE, fǎcȃnd parte din sistemul reglementat.

Dacǎ momentan nu existǎ reţea de distribuţie pe tronsonul pe care locuiești, iar strada nu este incluă în planul de concesiune/investitii pentru anul în curs, vom realiza un studiu de fezabilitate pentru stabilirea soluţiei de alimentare a imobilului tău.

Dacǎ vor fi ȋndeplinite condiţiile necesare extinderii reţelei, vom aduce reţeaua de gaze naturale ȋn faţa clǎdirii tale din fonduri proprii.

Ȋn caz contrar, extinderea reţelei va putea avea loc prin participarea ta la realizarea investiţiei.

3. Semnezi contractul de racordare

Ȋntocmirea contractului se face ȋn baza unei cereri de racordare pe care trebuie sǎ o depui la sediul nostru.

Dupǎ semnarea contractului, noi vom obţine toate avizele și autorizaţiile necesare ȋnceperii lucrǎrilor.

Din cauza mai multor factori și anume a numǎrului mare de avize și autorizaţii necesare, a situaţiei descoperite pe teren pe parcursul execuţiei lucrǎrilor și a condiţiilor meteorologice, realizarea branșamentului dureazǎ, de regulǎ, ȋntre 3 si 6 luni.

Periodic noi te vom informa ȋn legǎtura cu stadiul ȋn care se aflǎ lucrǎrile.

4. Contactează o societate autorizatǎ ANRE

Dupǎ semnarea contractului de racordare, contactează o societate autorizatǎ ANRE pentru realizarea instalaţiei de utilizare. Lista societǎţilor autorizate ANRE o poţi gǎsi pe pagina de internet www.anre.ro.

Firma aleasǎ de tine se va ocupa de ȋntocmirea documentaţiei necesare, va aviza proiectul și va executa lucrǎrile la instalaţia interioarǎ.

Dupa finalizarea lucrǎrilor, firma respectivǎ va realiza recepţia tehnicǎ a instalaţiei de utilizare pentru a te asigura cǎ totul este ȋn conformitate cu standardele de securitate.

5. Punem ȋn funcţiune instalaţia de utilizare

Ultima etapǎ constǎ ȋn semnarea contractului de furnizare.

Alegerea furnizorului de gaze este la latitudinea ta. Lista furnizorilor o poţi gǎsi pe pagina de internet www.anre.ro.

Fie cǎ ne alegi pe noi ca furnizor, fie cǎ optezi pentru o altǎ societate autorizatǎ, o echipǎ WIROM îți monteazǎ contorul și, ȋmpreunǎ cu firma care a realizat lucrǎrile, pune ȋn funcţiune instalaţia de utilizare.

Din acest moment te vei putea bucura de confortul gazelor naturale.

QWIROM este certificat: ISO 9001, 14001; OHSAS 18001 © 2018