TELEFOANE UTILE

Comunicate de presă

Bucureşti, 23.04.2015

Schimbul de active între BASF și Gazprom nu va mai avea loc

BASF și Gazprom – acţionari WIEE, deţinǎtor a 51% din acţiunile WIROM - au agreat astǎzi ca schimbul de active planificat pentru sfȃrșitul acestui an sǎ nu mai aibǎ loc.

“Regretǎm cǎ acest schimb de active nu va fi realizat. Vom continua cooperarea de peste 20 de ani cu Gazprom în cadrul companiilor noastre mixte existente”, a declarat Dr. Kurt Bock, Președintele Consiliului de Directori Executivi al BASF SE. “Strategia noastrǎ în domeniul petrolului și al gazelor naturale rǎmȃne neschimbatǎ: Ne vom concentra în continuare pe o creștere profitabilǎ la sursǎ în regiunile vizate de noi bogate în petrol si gaze din Europa, Africa de Nord, Rusia, America de Sud și Orientul Mijlociu.”

Activitatea de comercializare a gazelor naturale va continua în aceeași proporţie de 50 – 50 între Gazprom și compania Wintershall din cadrul grupului BASF.

Schimbul de active planificat prevedea includerea a douǎ blocuri din formaţiunea Achimov aparţinȃnd cȃmpului de extracţie și condensare a gazelor naturale Urengoi din vestul Siberiei care sǎ fie dezvoltate în comun de cǎtre Gazprom și Wintershall, o subsidiarǎ 100% a grupului BASF. Ȋn schimbul acestui lucru, Wintershall ar fi transferat în totalitate cǎtre Gazprom activitatea de comercializare și înmagazinare a gazelor naturale operatǎ pȃnǎ atunci în comun cu acesta (care includea si participarea la WIROM).

Gazprom ar fi primit o cotǎ parte de 50% din acţiunile aferente activitǎţilor Wintershall Nordzee B.V., care este activǎ în explorarea și producţia de petrol și gaze naturale în sudul Mǎrii Nordului (Olanda, Marea Britanie și Danemarca).

QWIROM este certificat: ISO 9001, 14001; OHSAS 18001 © 2018